Oetelpedia:Info

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

Oetelpedia is een initiatief van Ernst-Jan van Loenen en Hans van der Heijden. Het doel is een onafhankelijke Oeteldonkse encyclopedie op het internet die gemaakt wordt door en voor Oeteldonkers. Er is geen winstoogmerk en er zijn geen belangen met organisaties.

Oetelpedia is een echte Wiki, zoals bekend van de Nederlandse Wikipedia (Link naar Wikipedia Nederland), wat betekent dat iedere pagina door iedere willekeurige bezoeker gemaakt en bewerkt kan worden. Oetelpedia is een serieuze digitale encyclopedie van het Oeteldonkse Carnavalsfeest.

Het ontstaan

Het idee voor Oetelpedia ontstond bij Ernst-Jan en Hans als organisatoren van De Keelschraper. Daarbij worden op vrijdagavond voorafgaand aan carnaval de teksten van Oeteldonkse hits via de beamer getoond en meegezongen door de aanwezigen. Daar ontdekten zij dat er vrij weinig te vinden was op het internet over het Kwèkfestijn, liedteksten en bijvoorbeeld uitslagen. Omdat ze weten dat WikiPedia wereldwijd een succes is, kozen ze voor een Wiki, met daarin alle Oeteldonkse informatie. Het doel van dit internetplatform is een onafhankelijke Oeteldonkse encyclopedie te realiseren die wordt gemaakt voor en door Oeteldonkers. De naam Oetelpedia is een samentrekking van de woorden ‘Oeteldonk’ en het Griekse ‘encyclopedia’ met als insteek een complete, vrijelijk verspreidbare en door iedereen bewerkbare Oeteldonkse encyclopedie op het internet te creëren. Een encyclopedie die alle informatie bevat rond het Oeteldonkse carnaval, een complete vraagbaak.

Steeds completer

Oetelpedia is een encyclopedie die steeds completer wordt door bijdragen en verbeteringen vanuit de gebruikers. Evenementen, monumenten, foto’s, carnavalsclubs, het protocollaire spel, de ministeries en onder meer liedteksten waarbij de gebruikers de internetencyclopedie met eigen bijdragen kunnen aanvullen en aanpassen. Oetelpedia.nl is een echte Wiki, zoals bekend van de Nederlandse Wikipedia.

Stichting Oetelpedia

De activiteiten van de redactie voor Oetelpedia, publicatie op de website en onderzoekswerkzaamheden zijn ondergebracht in Stichting Oetelpedia. Kamer van Koophandel Brabant nr 17265818.

Auteursrechten en overname artikelen

Zie Oetelpedia:Auteursrechten