Oeteldonk: verschil tussen versies

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 6: Regel 6:
 
'''VAN DEN OETELAAR'''
 
'''VAN DEN OETELAAR'''
  
Een meer zekere verklaring voor de naam '''Oeteldonk''' is de verwijzing naar de naam Van den Oetelaar, een veel voorkomende naam in Den Dungen. De Bossche bisschop Godschalk uit Den Dungen, was eind 19e eeuw fel tegen het ‘heidense’ Carnavalsfeest was. Van den Oetelaar was een veel voorkomende naam in Den Dungen in die tijd. Oetel is derhalve schertsend bedoeld in de naam ‘Oeteldonk’. '''Donk''' is wel een verwijzing naar een droge plek in een moeras.
+
Een meer zekere verklaring voor de naam '''Oeteldonk''' is de verwijzing naar de naam Van den Oetelaar, een veel voorkomende naam in Den Dungen. De Bossche bisschop Godschalk uit Den Dungen, was eind 19e eeuw fel tegen het ‘heidense’ Carnavalsfeest. Van den Oetelaar was een veel voorkomende naam in Den Dungen in die tijd. Oetel is derhalve schertsend bedoeld in de naam ‘Oeteldonk’. '''Donk''' is wel een verwijzing naar een droge plek in een moeras.

Versie van 25 dec 2008 om 14:42

OETEL IS GEEN KIKKER

Over de herkomst van de naam Oeteldonk bestaat geen zekerheid. Een veel gehoorde en onjuiste uitleg is dat een donk een droge plaats in een moeras is, en dat een oetel een kikker of kikvors is, en dat samengevat deze woorden naam Oeteldonk vormen. Echter, een Oetel is geen kikker of kikvors! Dat is dus onjuist!


VAN DEN OETELAAR

Een meer zekere verklaring voor de naam Oeteldonk is de verwijzing naar de naam Van den Oetelaar, een veel voorkomende naam in Den Dungen. De Bossche bisschop Godschalk uit Den Dungen, was eind 19e eeuw fel tegen het ‘heidense’ Carnavalsfeest. Van den Oetelaar was een veel voorkomende naam in Den Dungen in die tijd. Oetel is derhalve schertsend bedoeld in de naam ‘Oeteldonk’. Donk is wel een verwijzing naar een droge plek in een moeras.