C.V. De Aardappels: verschil tussen versies

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 42: Regel 42:
  
 
Tegenwoordig zijn de deelnemende Aardappels omgedoopt tot de '''[[Aardappel Knots Equipe]]'''.
 
Tegenwoordig zijn de deelnemende Aardappels omgedoopt tot de '''[[Aardappel Knots Equipe]]'''.
 +
 +
==Uitslagen Kwèkfestijn==
 +
 +
<oetelbase evenement="kwek" tabel="clubtabel" clubnaam="CV De Aardappels"></oetelbase>
  
  

Versie van 4 nov 2018 om 10:43

Het Aardappel Embleem
Ons thuishonk Café Bar le Duc in Oeteldonk
Sjaal rond de nek van Jeronimus Bosch hangen na de intocht van 2008
Intocht 2010
Intocht 2011
Het vaandel van CV De Aardappels in de Kerkstraat


Link website CV De Aardappels


De geschiedenis van De Aardappels

Ergens op een avond in september in de vorige eeuw stond er ergens 'n groepje volleybalspelers met aanhang in een kroeg op de Bossche markt, café Jeronimus, aan het heerlijke gerstennat toen één van hen samen met zijn toenmalige vriendin op het gigantische idee kwamen om een carnavalsclub op te richten. Joris V. kwam met zijn toenmalige vriendin Saskia ineens op het idee om gezamenlijk iets leuks te gaan doen tijdens het Oeteldonkse Carnaval. Maar omdat er op die avond al flink wat biertjes waren genuttigd werd er meteen actie ondernomen door een soort stemformulieren te maken waarop de vrienden konden aankruisen of ze wel of niet mee wilden doen. En die inschrijfformuliertjes zijn, naast het idee, eigenlijk de start van onze carnavalsclub.

Maar omdat Joris V. het niet zo'n slim idee vond om dit op een zaterdagavond in de kroeg te beslissen werd er besloten om op een andere avond bij elkaar te komen om daadwerkelijk te kijken of het nu wel een goed idee was om een carnavalsclub op te richten. Zo gezegd zo gedaan zeggen ze wel eens. En niet al te veel dagen later zaten er een hoop mensen bij Joris V. thuis in zijn kleine appartementje te besluiten dat er een carnavalsclub moest komen, een naam te bedenken en allerlei andere dingen voor de dan nog op te richten carnavalsclub te verzinnen.

Er is die avond behoorlijk wat gelachen, duizend-en-een namen vlogen door het appartementje heen, maar er zat er niet eentje bij die een beetje bij dit zooitje ongeregeld paste. Totdat Attila van den H. ineens "De Aardappels" riep. Op een of andere manier sprak dit toch wel het zooitje ongeregeld aan en tot vandaag de dag gaat het carnavalsclubke tijdens de Oeteldonkse Carnaval de straat op als "CV De Aardappels".

Een naam verzinnen voor een vereniging was natuurlijk niet het enigste wat er geregeld moest worden. Er moesten mensen bekogeld worden met functies en er moest een huishoudelijk reglement opgesteld worden. Er werd toen anoniem besloten dat Joris V. de voorzitter moest worden van "CV De Aardappels" en verder werden Saskia en Annuska van den H. gebombardeerd tot secretarissen.

In de beginfase van "CV De Aardappels" was een penningmeester nog niet nodig omdat er besloten werd om het zonder geld te gaan proberen. Wel wilde "CV De Aardappels" lid worden van de federatie en werd er tevens besloten dat we gedurende de carnavalsdagen allemaal in dezelfde kiel zouden rondlopen met het sjaaltje van de club. Ook werd er toen voor de grap gezegd dat ook alle verjaardagen van de leden bezocht zouden worden in deze outfit. Dit laatste is tot op vandaag de dag helaas nog niet voorgekomen.

Er werd tevens besloten dat er enkele keren per jaar vergaderd zou worden en dat deze vergaderingen plaats zouden hebben in een kroeg. Wat er in de allereerste vergadering werd afgesproken heeft echter niet lang stand gehouden. Al snel werd er een penningmeester aangesteld omdat "CV De Aardappels" meer wilde doen als club en hiervoor contributie betaald moest gaan worden. Jurgen van de P. werd vanaf dat moment opgezadeld met de functie penningmeester.

Sinds de oprichting ergens op een dag in de september in 1999 is er veel veranderd. We hebben momenteel een dagelijks bestuur, een kascontrolecommissie, Ere-leden, Dassendragers, een Aardappel-uitje, Knutseldagen voor de intocht, Faute Kroegentochten, een vaandel in de Kerkstraat (carnaval 2005 word het eerste jaar) en momenteel zijn we ook tijdens de carnaval in het bezit van onze eigen Aardappel-Bar in café Bar le Duc.

Er zijn veel mensen vertrokken, maar ook veel mensen bijgekomen als lid. Ook zijn er momenteel al veel “Piepers” lid van “CV De Aardappels”. Het belangrijkste wat er nog wel is overgebleven vanaf de oprichting van "CV De Aardappels" dat het nog steeds een gezellige groep is die gezamenlijk de carnavalsdagen doorbrengt.


Aardappel Knots Equipe

De Hots Knots Rit kent een traditie van meer als een halve eeuw. In 1954 werd de eerste Hots Knots Rit verreden en verder is er geen jaar meer overslagen met de organisatie van dit evenement. Weliswaar was het weleens moeilijk om de rit per auto te organiseren. De oliecrisis van 1956/57 noopte de organisatie om slechts een z.g. "papierrit" te houden, terwijl in 1973, ook weer vanwege olieperikelen, de rit wandelend door de stad werd voltooid. Af en toe kunnen winterse omstandigheden zorgen voor wijzigingen in de oorspronkelijke route. Ook komende Hots Knots Rit, zullen er weer Aardappels deelnemen aan dit puzzelachtige-event.


Tegenwoordig zijn de deelnemende Aardappels omgedoopt tot de Aardappel Knots Equipe.

Uitslagen Kwèkfestijn

CV De Aardappels
Jaar (editie)
Plaats
Finale
Titel liedBijzondere prijzen
2018 (60e)
50
-
Leef!
Winnaar:
Finalist:
Joker: 2018
Deelnames: 1 deelnames Kwèkfestijn, eerste maal in 2018, de laatste maal in 2018

Deze tabel is op 11 Aug 20:44 uit Oetelbase opgehaald.
Deze info kunt u niet wijzigen, mail met info@oetelpedia.nl voor aanvullingen.

CV De Aardappels


Onze belangrijkste links