Koekerellen

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
De Koekerellen 2007
Koekerellen Kwek
Foto's : (c) Peter van Gogh (www.kijkopdenbosch.nl)
Koekerellen Kwek
Koekerellen Kwek
Koekerellen Kwek

Koekerellen

  • Opgericht: 1969


De Koekerellen zijn de hofkapel van de Jeugdprins Z.K.H., ridder van het Olliebollenfantenrijk, heer en meester van de vaste stal en omliggende Bossche broeken en luiers enz. enz. enz. Feestjes en officiële gelegenheden van de Jeugdprins voorzien zij van een vrolijke noot.

De Koekerellen horen bij het Ministerie van Jeugdzaken van de Oeteldonksche Club van 1882. Dit ministerie is belast met de organisatie voor het carnaval voor alle kinderen in Oeteldonk. Van de Keinderkwek en het Oetelkrabbelknutselen tot de organisatie van de Intocht en de Keinderoptocht.

De Koekerellen bestaan uit kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Allemaal spelen zij een muziekinstrument. Gemiddeld bestaan de Koekerellen uit 33 leden. Soms zijn het er meer, soms wat minder. Allemaal zijn ze in ieder geval dolenthousiast. De muziek van de Koekerellen bestaat uit Oeteldonkse carnavalsnummers en vooral ook makkelijk in het gehoor liggende melodieën. Daarnaast houden de Koekerellen er wel van om de muziek wat sneller dan menig (volwassen) carnavalsclub te spelen.

De clubs Attenooije, Astrant en Vergimmes Mooi zijn ontstaan uit de Koekerellen.

Koekerellenkwek

Als de vuilniszakken nog 4 keer buiten moeten worden gezet houden de Koekerellen hun Koekerellenkwek. Tijdens deze middag laten zij aan iedereen die het mag/kan/wil horen hoe goed de Koekerellen zijn. Deze middag is speciaal voor ouders, opa’s en oma’s, broers, zussen, ooms, tantes, buren, vrienden en vriendinnetjes en alle andere aanwezigen. Tijdens de Koekerellenkwek presenteren de Koekerellen zich met een bijzonder programma. De winnaars van het Kwekfestijn komen samen met de Koekerellen hun winnende nummer zingen en ieder jaar is er wel iets bijzonders dat toevallig net tijdens de Koekerellenkwek gevierd moet worden.

Hiernaast zie je enkele foto's van voorgaande koekerellekwek's.

Externe links