Lange Teen

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken


De Lange Teen

Deze prijs wordt uitgereikt door B.L.O.O.T., Bond van Lange Oude Oeteldonkse Teendragers. De Uitreiking vindt plaats tijdens de Poemiek avond in de Knillispoort.


Jaar Winnaar Motivatie
1989 Daan Gielen
1990 Aad van der Steen
1991 Willem Schriemer
1992 Ries van Stokkum
1993 Rob van de Laar
1994 André Beekwilder
1995 Frans Reyner
1996 Frank Finkers
1997 Jan Lautenslager
1998 Frits Bekker
1999 Jos van Mackelenbergh In de vergadering, waarin door de minister van Protocol en delegatie, het nieuwe tenue en naam van de Raod XI / Geminteraod uitgelegd werd, en wij als Raod XI het niet langer mochten rekken, had Jos een tè grote mond tegen de minister.
2000 Theo de Koning
2001 Jos van de Ven
2002 Sjef van Tuijn
2003 Jonas Hendriks Bij de Jeugdprinsverkiezing wordt een jongen uit Vught Jeugdprins. De ouders waren tè fanatiek en hadden gelogen over hun woonplaats. Jonas Hendriks, verantwoordelijk minister van Jeugdzaken moet uitleg geven en, had de moeilijke taak om tegen de jongen en zijn ouders te zeggen dat het feest niet door ging.
2004 Fred Hörmann
2005 Piet Lathouwers
2006 Theo van Aken
2007 Ton van Stiphout
2008 Wethouder Jan Hoskam In een artikel in het Brabants Dagblad, zegt wethouder Jan Hoskam, dat we hier in Oeteldonk niet zitten te wachten op “billen knijpende Amsterdammers” .
2009 Rob Pols
2010 Wethouder Rotney Weterings
2011 CV de Oetels
2012 Mgr Mutsaerts De Sluiting van parochiekerken gaat niet zonder slag of stoot. In de communicatie met de San Salvator parochie gaat het helemaal mis en staan beide partijen met de hakken in het zand. Mgr Mutsaerts is in deze het gezicht van het bisdom.
2013 Wethouder Ruud Schouten Door de ene na de andere blamage rond de nieuwe Bartenbrug zijn niet alleen de middenstand en omwonenden de dupe, maar moet ook de Grote Optocht voor een aantal jaar een andere route lopen. Veel teleurstelling voor de omwonenden en veel extra geregel. Ruud Schouten is verantwoordelijk wethouder en valt uiteindelijk over dit dossier.
2014 Jan Hanegraaf In 2013 laten de Bambergers twee heuse circus olifanten uit Berlijn komen, om in de intocht mee te lopen, ter meerdere eer en glorie van Kaiser Frans I. Terwijl de olifanten ter hoogte van de visstraat al klaarstonden, mocht Jan Hanegraaf de Bambergers het nieuws vertellen dat de dieren niet mee mochten lopen.
2015 Jeroen van de Laar Jeroen van de Laar is de ontwerper van de kathedraal achtige tent. Door budgetten die steeds aangepast werden, allerlei praktische zaken die wijzigden en uitblijvende besluiten, moest Jeroen zijn ontwerp blijven aanpassen. Dit tot frustratie van de eigen organisatie en de constructeurs die alles moesten door rekenen.
2016 Hans Tervoort Tijdens het Kwèkfestijn, waarin het winnende lied voor 2016, het Jeroen Boschjaar, wordt gekozen, heeft Hans Tervoort een heus ‘drieluik’ geschreven. Drie nummers, die samen één geheel vormen. Hij zoekt daarmee wederom op een creatieve en muzikale manier de grenzen op. De Jury gaat daar niet in mee en beschuldigd hem van plagiaat. Hans is furieus en laat zijn ongezouten mening, waar hij ook kan achter.
2017 Marcel van Zwam Alle media berichten over de boerenkiel van Marcels overleden vader die in zijn café aan de muur hangt en gestolen wordt. In werkelijkheid wil Marcel een stunt uithalen en de kiel van zijn vader samen met de jaarvlag op 11-11 van de Sint-Janstoren naar beneden laten komen. De Oeteldonkse club stemt hier niet in toe. Marcel is woedend en verbreekt voor een bepaalde tijd alle medewerking aan de Oeteldonkse Club.
2018 Ron Michielsen Hij werd niet één keer gewaarschuwd, ook niet twee keer, en ook niet drie keer. De ongezouten en ongefundeerde meningen die Ron op facebook en twitter achter laat zijn niet een minister waardig. Maar Ron blijft zich op facebook roeren.
2019 Frank Jansen