Oeuvreprijs

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken


Oeuvreprijs

Deze prijs wordt uitgereikt door....


Jaar Winnaar Motivatie
2012 Ad Siemons Uitgereikt op 17 november 2012 aan Ad Siemons voor zijn grote bijdrage aan het Oeteldonkse lied en het Kwèkfestijn in het bijzonder. Met de toekenning van deze prijs wordt het belang voor het Oeteldonkse lied en de constante kwaliteit van de tradities de we binnen Oeteldonk koesteren op zeer bijzondere wijze vormgegeven. Ad Siemons is bij uitstek een Oeteldonks liedjessschrijver die de Oeteldonker telkensmale weet te verrassen met zijn voor hem zo typerende warme stem en verrassende teksten. Bron: https://www.martijndebie.nl/blog/2012/11/18/ad-siemons-krijgt-oeteldonk-oeuvreprijs/
2014 Cor Versteeg De vitale tachtiger doet sinds 1970 met veel succes mee aan het Oeteldonks liedjesfestival. Veel van zijn nummers zijn uitgegroeid tot Oeteldonkse evergreens die nog elk jaar met carnaval worden gespeeld. "Cor is weliswaar geen Bosschenaar, maar is wel een echte Oeteldonker waar we heel trots op zijn", verklaarde burgervajer Peer van den Muggenheuvel tijdens de uitreiking. Bron: https://www.bd.nl/s-hertogenbosch/cor-versteeg-krijgt-oeuvreprijs-kwekfestijn~a319bf6e/.
2016 Wil Koks Wil Koks ontvangt tijdens het Kwekfestijn 2016 uit handen van de Peer de Oeuvreprijs. Dit voor zijn verdiensten voor de Oeteldonkse muziek.
2018 Jan Tervoort ,,Hans maakte de tekst, Jan begon met een riedeltje. Daar kwam altijd de muziek uit. Hij heeft alle nummers geschreven.”. Bron: https://www.bd.nl/stadsgezicht-den-bosch/oeteldonksche-tulpen-voor-tervoort~a82a0630/
2023 Jong Telènt Jong Telènt werd op 11-11 -1989 opgericht en deed meteen mee aan het Kwèkfestijn. Ze behaalden de negende plek. Sinds dat jaar ontbrak Jong Telènt nooit op het podium tijdens het Kwèkfestijn, behalve tijdens corona. Jong Telènt stond tot op heden 26 keer in de finale, en werd tien keer winnaar, de laatste keer in 2022 met het nummer ‘In de Oeteldonkse Kroegen’. Dit jaar is het de 33ste keer dat de club meedoet met het Kwèkfestijn. Bron: https://www.oeteldonk.org/carnaval-in-oeteldonk/nieuws/jong-telent-winnaar-kwekfestijn-oeuvre-award.