Oliebollenfantengeloop

Uit Oetelpedia
Versie door HansH (overleg | bijdragen) op 20 jan 2009 om 22:10 (Nieuwe pagina: Categorie:Jeugdcarnaval Categorie:Evenementen Het Oliebollenfantengeloop wordt altijd op de zaterdag van het Carnaval gehouden. Ongeveer 1111 kinderen lopen een route door het...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Oliebollenfantengeloop wordt altijd op de zaterdag van het Carnaval gehouden. Ongeveer 1111 kinderen lopen een route door het centrum van Oeteldonk. Tijdens het Oliebollenfantengeloop worden er spelletjes gedaan, die allemaal in het teken staan van één bepaald thema.

De start van het Oliebollenfantengeloop is in de Pleinzaal van het Theater aan de Parade. Daar houdt de Jeugdprins ieder jaar een toespraak en verklaart dan het jeugdcarnaval in Oeteldonk voor geopend. Bij de deur worden dan de (gratis) routekaarten uitgedeeld en trekken alle kinderen de straat op. Het Oliebollenfantengeloop is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Het thema

Het thema van het Oliebollenfantengeloop hangt altijd tegen het motto van ‘Groot’ Oeteldonk aan. Wè’n Féést wor werd Wè’n fééstbéést. En Oeteldonk, Schrikkeluk Mooi werd tijdens het Oliebollenfantengeloop Vet Cool.

De medewerkers

Naast de zes vaste commissieleden zijn op deze dag ongeveer tachtig medewerkers druk in de weer om alle posten te bemannen.