Snelcursus Oetelpedia

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het belangrijkste van Oetelpedia is dat jij als gebruiker jouw bijdragen kan leveren. Wil je een pagina wijzigen, druk dan bovenaan de pagina op de knop BEWERK. Dat kan vrijwel op alle pagina's, de beveiligde pagina's uitgezonderd. De Hoofdpagina is bijvoorbeeld niet te wijzigen door gebruikers.


REGISTREREN EN INLOGGEN

Iedereen kan wijzigen en bijdragen! Maar door rechts bovenaan eenmaal te registreren en een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken, komen al jouw bijdragen op jouw naam te staan. Je hebt dan ook de mogelijkheid om jouw bijdragen 'te volgen', je krijgt een e-mail wanneer iemand jouw bijdrage wijzigt.


PROBEER ZELF MAAR EENS!

In de Oetelpedia zandbak kun je naar hartelust experimenteren zonder iets stuk te maken. Ga er heen en druk op BEWERK, je ziet dan de brontekst van de zandbak. Verander eens iets en druk onderaan de pagina op Pagina opslaan. Jouw verandering is dan direct zichtbaar voor iedereen!


KLIKBARE LINKS IN DE TEKST

Wanneer in de brontekst een woord tussen dubbele blokhaken wordt gezet, dan wordt het een klikbare link. Zie voor meer opmaaktekens de Opmaak helppagina.


EEN NIEUWE PAGINA

Je wil natuurlijk niet alleen bijdragen van anderen wijzigen, maar misschien zelf wel een nieuwe pagina starten? Dat kan! Verwijzingen zijn klikbare links op pagina's. Zijn ze blauw, dan bestaan ze al. Zijn ze rood, dan bestaat deze pagina nog niet. Als je op een rode link klikt, dan opent de editor voor het aanmaken van jouw pagina. Ook kan je de zoekfunctie (in de linker kolom) gebruiken om naar een onderwerp te zoeken. Bestaat het onderwerp nog niet waar je naar zocht, dan kan je het direct aanmaken.


AUTEURSRECHT

Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daar toestemming voor hebt.