St.Ofnest

Uit Oetelpedia
(Doorverwezen vanaf St.OFnest)
Ga naar: navigatie, zoeken

St.Ofnest

De oorsprong

St.Ofnest of Stofnest is ontstaan uit een groep ouders die met hun kleine kinderen in de Keinderoptocht (1989) mee liepen en zich verbaasden en ergerden aan het feit dat er maar twee muziekskes meeliepen. Eentje voorop en eentje bij de Jeugd Prinsenwagen. Bij het nakaarten aan de bar bij het Eurohotel (toen nog de ingang Hinthamerstraat) ontstond het idee om zelf muziek te gaan maken om de kinderen te kunnen begeleiden.

De naam

De naam daar heeft de St.Jan zijn invloed op. Licht zwalkend lopend onder het geluid van het klokkenspel werd geconstateerd dat er eigenlijk nog geen schutspatroon voor de zotte muziek was en dat werd al filosoferend St.Ofnest. Als eerbetoon werd die naam dan ook aangenomen en met trots nog steeds gedragen.

'n Beetje zoeken

Inmiddels hebben we ook een prachtig vaandel: dat heeft wel 18 jaar geduurd, maar ja goed werk heeft tijd nodig. Ries van Stokkum heeft de club bij de Federatie laten intreden. Dat was me wat want ze repeteerden in Vught bij “de Kleine Hut” en met Vught (Dommelbaorzedurp) hebben ze in Oeteldonk niet zo veel. Na wat omzwervingen in Oeteldonk, hebben ze alweer een paar jaar onderdak in Oetelhonk, in het Eurohotel aan de Kerkstraat. Een hele verandering deed zich voor toen er in de mannen samenstelling Durskes hun intreden deden als muzikant. De invloed is gelukkig nog steeds merkbaar en meestal positief.

Vooral de onmisbare bijdrage van onze muzikaal leider Eric Willemse heeft geleid tot een fraaie eigen sound.


Activiteiten

Als opmaat naar de carnaval houdt St.Ofnest een Grôôte Generale in zijn Oetelhonk op de zondag voor de carnaval.

Tijdens de carnaval is het St.Ofnest zo'n beetje overal te vinden met hun eigen sound. Meestal - ook dit jaar - wordt op vrijdag al op scholen gespeeld maar het begint pas echt op zaterdagochtend met het Oliebollenfantengeloop. De intocht van de Prins, met Kees de straat op en veel dweilen... Binnen en buiten Oeteldonk nemen we door het jaar heen deel aan verschillende activiteiten. St.Ofnest maakt ook buitenlands reizen. Antwerpen, Amsterdam, Valkenburg/Maastricht, Bergen op Zoom, Bemmel, Zoelen en Trier. Die laatste werd er geslapen in een jeugd herberg in stapelbedden. Nou je kunt je voor stellen wat dat allemaal met zich mee bracht tijdens de nacht voor die kapsonesleiders met hun 5 sterren neigingen. Vroeger ging St.Ofnest ook een keer per Carnaval de bajes in. Daar kregen ze een blauwe hap (Indische rijsttafel). Voortreffelijk en heel uniek.

Aan het Kwèkfestijn hebben we een enkele keer, soms met wisselend resultaat, zelf meegedaan. Ook hebben wij op verzoek een paar keer het Grôôt Oeteldonks Koor GOK begeleid tijdens het Kwèkfestijn.

Uitslagen Kwèkfestijn

St.OFnest
Jaar (editie)
Plaats
Finale
Titel liedBijzondere prijzen
1990 (32e)
50
-
Laot mij nou even
1991 (33e)
60
-
Normaal parkeren
1992
geen deelname
1993 (35e)
64
-
Dun derrie derrie mars4e Kolder
1994
geen deelname
1995
geen deelname
1996
geen deelname
1997
geen deelname
1998 (40e)
65
-
Ut geheim van Oeteldonk
1999 (41e)
68
-
Wè o wè
2000
geen deelname
2001
geen deelname
2002
geen deelname
2003
geen deelname
2004
geen deelname
2005
geen deelname
2006
geen deelname
2007
geen deelname
2008
geen deelname
2009 (51e)
40
-
Oeteldonks DNA
2010 (52e)
48
-
Nou nier so nauwBrabants Dagblad
2011 (53e)
50
-
Oetel-jong
Winnaar:
Finalist:
Joker: 2009
Deelnames: 8 deelnames Kwèkfestijn, eerste maal in 1990, de laatste maal in 2011

Deze tabel is op 19 May 0:38 uit Oetelbase opgehaald. Met dank aan Karel de Rooij voor aanleveren gegevens.
Deze info kunt u niet wijzigen, mail met info@oetelpedia.nl voor aanvullingen.

St.OFnest


Externe links