St.Ofnest: verschil tussen versies

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 7: Regel 7:
  
 
St.Ofnest of Stofnest is ontstaan uit een groep ouders die met hun kleine kinderen in de Keinderoptocht (1989) mee liepen en zich verbaasden en ergerden aan het feit dat er maar twee muziekskes meeliepen. Eentje voorop en eentje bij de Jeugd Prinsenwagen.
 
St.Ofnest of Stofnest is ontstaan uit een groep ouders die met hun kleine kinderen in de Keinderoptocht (1989) mee liepen en zich verbaasden en ergerden aan het feit dat er maar twee muziekskes meeliepen. Eentje voorop en eentje bij de Jeugd Prinsenwagen.
Het nakaarten aan de bar bij het Eurohotel (toen nog de ingang Hinthammerstraat) ontstond het idee om zelf muziek te gaan maken om de kinderen te kunnen begeleiden.  
+
Bij het nakaarten aan de bar bij het Eurohotel (toen nog de ingang Hinthammerstraat) ontstond het idee om zelf muziek te gaan maken om de kinderen te kunnen begeleiden.  
  
 
'''De naam'''
 
'''De naam'''

Versie van 28 jan 2009 om 22:24

St.Ofnest

De oorsprong

St.Ofnest of Stofnest is ontstaan uit een groep ouders die met hun kleine kinderen in de Keinderoptocht (1989) mee liepen en zich verbaasden en ergerden aan het feit dat er maar twee muziekskes meeliepen. Eentje voorop en eentje bij de Jeugd Prinsenwagen. Bij het nakaarten aan de bar bij het Eurohotel (toen nog de ingang Hinthammerstraat) ontstond het idee om zelf muziek te gaan maken om de kinderen te kunnen begeleiden.

De naam

De naam daar heeft de St.Jan zijn invloed op. Licht zwalkend lopend onder het geluid van het klokkenspel werd geconstateerd dat er eigenlijk nog geen schutspatroon voor de zotte muziek was en dat werd al filosoferend St.Ofnest. Als eerbetoon werd die naam dan ook aangenomen en met trots nog steeds gedragen.

'n Bietje zoeken

Inmiddels hebben we ook een prachtig vaondel dat heeft wel 18 jaar geduurd, maar ja goei werk het tijd nodig. Ries van Stokkum heeft ons bij de Federatie laten intreden. Dat was me wat want ja we repeteerden in Vught bij “de Kleine Hut” en met Vught (Dommelbaorzedurp) hebben ze in Oeteldonk niet zo veel. Intussen hebben we ons onderdak in ons Oetelhonk het Eurohotel aan de Kerkstraat van Pimmeke, Peter, Marcel en Geert. Zoals een goed muziekske betaamt hebben er uitbreidingen en inkrimpingen na onenigheden voorgedaan maar iedere keer kwam StOfnest d’r sterker en beter uit. Een hele verandering deed zich voor toen er in de mannensamenstelling Durskes hun intreden deden als muzikant. De invloed is gelukkig nog steeds merkbaar en (meestal) positief. Vooral de onmisbare bijdrage van onze muzikaal leider Eric Willemse heeft geleid tot een fraaie eigen sound.

Gezelligheid, een eigen geluid en een eigen weg dat geldt nog steeds. Een wèrrem nest.

Activiteiten

Tijdens de carnaval is ut St.Ofnest zo'n bietje overal te vinden met hun eigen sound. Soms wordt op vrijdag al op scholen gespeeld maar het begint pas echt op zaterdagochtend met het Oliebollenfantengeloop. De intocht van de Prins, meej Kees de Straot op en veul dweilen... Binnen en buiten Oeteldonk nemen we door het jaar heen deel aan verschillende activiteiten. St.Ofnest maakt ook buitenlands reizen. Antwerpen, Amsterdam, Valkenburg/Maastricht, Bergen op Zoom, Bemmel, Zoelen en Trier. Die laatste werd er geslapen in een jeugd herberg in stapelbedden. Nou ge kent hou veur stellen wat dat allemaal met zich mee bracht tijdens de nacht voor die kapsonesleiders met hun 5 sterren neigingen. Vruuger ging St.Ofnest ook een keer per Carnaval de bajes in. Daar kregen we een blauwe hap (Indische rijsttafel). Voortreffelijk en heel uniek.

Aan het Kwèkfestijn hebben we een enkele keer, soms met wisselend resultaat, zelf meegedaan. Ook hebben wij op verzoek een paar keer het Grôôt Oeteldonks Koor GOK begeleid tijdens het Kwèkfestijn.


Externe links