Hoofdpagina

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Slot 21px.png Dit is een beveiligde pagina.
Kijk hier voor meer informatie.

Welkom op Oetelpedia
de Oeteldonkse encyclopedie
Categorie:ProtocolNew protocol.gif
Categorie:Prijzen en waarderingenNew prijzen.gif
Categorie:AmadeiroNew amadeiro.gif
Categorie:LiteratuurNew literatuur.gif
Categorie:Oeteldonkse CarnavalsclubNew clubs.gif
Categorie:Gebruiken en gewoontenNew gebruiken.gif
KwekfestijnNew kwekfestijn.gif
Categorie:JeugdcarnavalNew jeugd.gif
Categorie:MonumentenNew monumenten.gif
Categorie:LiedtekstNew liedtekst.gif
Categorie:PersonenNew personen.gif


Oeteldonks nieuwsWAT IS OETELPEDIA?

De naam Oetelpedia is een samentrekking van de woorden "Oeteldonk" en het Griekse "encyclopedia". Het doel van Oetelpedia is een complete en door iedereen bewerkbare Oeteldonkse encyclopedie op het internet te creëren. Een encyclopedie die alle informatie bevat rond het Oeteldonkse Carnaval, een complete vraagbaak. Een encyclopedie die steeds completer wordt door bijdragen en verbeteringen door jullie, de gebruikers. Er is veel bekend bij de spelers van Oeteldonk, de Oeteldonkers. Door dit op schrift te stellen zal het nooit verloren gaan.
De Oeteldonkse encyclopedie telt reeds 2.414 pagina's! Oetelpedia zal nimmer compleet zijn, er is veel gebeurd en gelukkig vinden er nog steeds nieuwe gebeurtenissen plaats in Oeteldonk.


HOE RAADPLEEG IK OETELPEDIA?

De belangrijkste functie van Oetelpedia is de zoekfunctie in de linkerkolom. Ook zijn zoveel mogelijk pagina's ondergebracht in categorieen, zie het navigatiemenu. Maar kijk eens rond wat er intussen allemaal al beschikbaar is op Oetelpedia. Zoals de Evenementen. Of zoek jouw club op en vul het verhaal aan met feiten en anekdotes.


HOE KAN IK BIJDRAGEN?

Het aanvullen van een encyclopedie met jouw bijdragen is leuk. Iedereen kan vrijwel iedere pagina wijzigen, zo wordt het een complete Oeteldonkse encyclopedie voor en door Oeteldonkers. Het lezen van bijdragen van anderen is interessant, de verbeteringen en aanvullingen die anderen weer leveren op jouw bijdragen zijn leerzaam. Kijk eerst via de zoekfunctie of de pagina bestaat.
Oetelpedia embleem.jpg

Kijk hier voor een Snelcursus Oetelpedia. Heb je voor Oetelpedia interessant materiaal en lukt zelf invoeren niet? Neem dan contact op met Oetelpedia via info@oetelpedia.nl. Voor deze pagina's zoeken we nog dringend een invulling, help jij mee?


VERDIEN EEN OETELPEDIA EMBLEEM!

Schrijf jij een substantiele bijdrage voor Oetelpedia? Een mooie pagina van jouw carnavalsclub, heb je informatie ingevuld die nog ontbrak op Oetelpedia of schrijf je een nieuw onderwerp voor de digitale Oeteldonkse encyclopedie? Dan belonen we je met een supergaaf Oetelpedia embleem voor op jouw kiel! De spelregels: Lever een substantiele bijdrage op Oetelpedia (of stuur jouw bijdrage via de email), breng de redactie op de hoogte van jouw bijdrage én je postadres (mail naar info@oetelpedia.nl). Als de Oetelpedia-redactie jouw bijdrage voldoende vindt dan heb je binnen een paar dagen je embleem in huis!

  • Het Oetelpedia embleem is ook te koop via Hedenbosch


DE VRAAGBAAK!

Oetelpedia.nl biedt u een unieke dienst: De Oetelpedia Vraagbaak. U hebt een Oeteldonkse vraag maar zelfs Oetelpedia kan u het antwoord niet geven? Dan stel uw vraag hieronder. Dan gaat Oetelpedia met uw vraag aan de slag, duikt de boeken in, trekt oude archieven open en probeert u het antwoord te geven. Met uw vraag wordt uiteindelijk de kennis van Oetelpedia weer verrijkt! Op de pagina De Vraagbaak vindt u gestelde vragen en de antwoorden.

Mail uw vraag naar vraagbaak@oetelpedia.nl of Twitter naar twitter.com/oetelpedia


Het lezen waard...

Een kleine selectie uit de 2.414 pagina's van Oetelpedia:

'Dit feest is meer dan een maatschappelijk of nationaal gebeuren. Het raakt niet slechts een mensengroep, maar betreft de mensheid zelf in haar geheel. Het is een feest, dat nimmer kan vergaan dan met de mens. Steeds meer dient men zich bewust te worden van de noodzaak, dat men het kostelijk erfdeel onzer volksgebruiken, zeden en gewoonten niet alleen heeft te waarderen, te behouden en te behoeden als een historisch bezit, maar dat men als erfgenaam ook de plicht heeft dit alles naar eigen volksaard en in de sfeer van onze tijd te cultiveren, om het straks als kerngezond levend volksgoed aan een jongere generatie te schenken.'
Anton van Duinkerken in 'Verdediging van carnaval' (1928)