Kakofonie Louchje

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Kakofonie Louchje

  • Opgericht: 1 april 1991 (Blurb Jaargang 15 nummer 4, februari 2001 pagina 4 meldt oprichtingsdatum 01-04-1981)
  • Evenementen: Oeteldonks carnaval, tettermiddag Lohengrin, Visserijdagen Harlingen

De Kakofonie Louchje bestaat inmiddels ruim 17 jaar. Of anders gezegd; de eisprong dateert van 1 april 1991. Toen nog op de muziekschool van Ben van Wijk.

De historie van de naam is een lang verhaal. Loesje was de poes van onze initiator van het eerste uur (overigens is die poes inmiddels dood; verdronken in een sloot). We hebben deze naam wat verbasterd tot Louchje omdat we toentertijd toch een beetje de franse slag hanteerden. Als rechtsvorm hebben wij de ‘Kakofonie’ in het leven geroepen. Dit staat voor een ongeregeld samenspel van mensen. Een officiële structuur met statuten en zo ontbreekt. Iedereen roept het liefst maar alles door elkaar. Voor zover we weten zijn wij de enige ‘Kakofonie’ ter wereld!

Naast 17 leden en een muzikaal leider kennen we ook nog 2 ‘LOL-lers’; LOL staat hierbij voor ‘Leden op locatie’. Zij wonen in Harlingen en kunnen dus niet elke week komen repeteren. Over Harlingen gesproken; in deze stad zijn we inmiddels wereldberoemd vanwege ons jaarlijkse optreden tijdens de Visserijdagen.

Buiten het carnavalsseizoen repeteren we gewoon gezellig door bij café Lohengrin op de Zuiderpassage. We concentreren ons dan op feestmuziek uit de jaren 60, 70 en 80. Onze belangrijkste doelstelling is het creëren van een gezellige sfeer met én zonder muziek. Kortom; wij houden wel van een feestje!