Ministerie van Fondsenwerving

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Omdat het Carnavalsfeest een hoop geld naar buiten laat stromen, is het uiteraard van groot belang dat er ook geld binnenstroomt om het weer in balans te brengen. Het Ministerie van Fondsenwerving, dat in 2000 in het leven is geroepen, coördineert de fondsenwerving binnen de Oeteldonksche Club van 1882. De huidige minister van Fondsenwerving is Ton Vugs. De bronnen van inkomsten kunnen in de volgende categorieën verdeeld worden:


  • Sponsoring

Bedrijven kunnen hun financiële steentje bijdragen door sponsor te worden. Winkeliers krijgen dan de titel ‘Hofleverancier’ en cafés krijgen de titel ‘Ordenaoris’. De titel ‘Ordenaoris’ wordt, tevens afhankelijk van de hoogte van de financiële bijdrage, nog verder opgesplitst in ‘Gouden Ordenaoris’, ‘Zilveren Ordenaoris’ en ‘Bronzen Ordenaoris’. Het Ministerie geeft het 'Oeteldonkse Ordenaorissenboekje' uit waarin de Horecabedrijven worden vermeld die deelnemen aan de financiële steun van het Oeteldonks carnaval.

  • Particulieren

Ook de gewone burger kan een steentje bijdragen door lid te worden van de Oeteldonksche Club. Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen. Afhankelijk van het soort lidmaatschap krijgt men het predikaat ‘Klein boer/Klein durske’ (voor minderjarigen), Boer/Durske, Hereboer/Landvrouwe, Moeraspachter of Grootpronker. Uiteraard brengt dit, afhankelijk van het predikaat, verschillende voordelen en privileges met zich mee.

  • Merchandising

Een van de voornaamste Oeteldonkse merchandising artikelen is het embleem, dat in samenwerking met het XIe Ministerie Oeteldonk Creatief sinds 1962 jaarlijks wordt uitgegeven. Vele Oeteldonkers naaien dit embleem elk jaar weer op hun kiel.