Ministerie van Fondsenwerving: verschil tussen versies

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 1: Regel 1:
 
{{wiu}}
 
{{wiu}}
 
[[Categorie:Oeteldonks bestuur]]
 
[[Categorie:Oeteldonks bestuur]]
 +
 +
 +
== '''Ministerie van Fondsenwerving''' ==
 +
 +
 +
Minister: Ton Vugs
 +
 +
Omdat het Carnavalsfeest een hoop geld naar buiten laat stromen, is het uiteraard van groot belang dat er ook geld binnenstroomt om het e.e.a. weer in balans te brengen. Het Ministerie van Fondsenwerving, dat pas in 2000 in het leven is geroepen, coördineert de fondsenwerving binnen de OC. Grofweg kunnen de fondsen cq. bronnen van inkomsten in twee categorieën verdeeld worden:
 +
 +
 +
'''Sponsoring:'''
 +
Door bedrijven: Bedrijven kunnen hun financiële steentje bijdragen door sponsor te worden. Afhankelijk van de hoogte van de financiële bijdrage krijgen bedrijven dan de titel ‘Hofleverancier’ of ‘Ordenaoris’. De titel ‘Ordenaoris’ wordt, tevens afhankelijk van de hoogte van de financiële bijdrage, nog verder opgesplitst in ‘Gouden Ordenaoris’, ‘Zilveren Ordenaoris’ en ‘Bronzen Ordenaoris’. Uitgebreide informatie kan gevonden worden onder ‘Veur 't bedrijfsleven’ in het hoofdmenu
 +
 +
 +
'''Door particulieren:'''
 +
Ook de gewone burger kan een steentje bijdragen door lid te worden van de Oeteldonksche Club. Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen: afhankelijk van het soort lidmaatschap krijgt men het predikaat ‘Klein boer/Klein durske’ (voor minderjarigen), Boer/Durske, Hereboer/Landvrouwe, Moeraspachter of Grootpronker. Uiteraard brengt dit, afhankelijk van het predikaat, verschillende voordelen cq. privileges met zich mee. Kijk voor meer informatie op 'Word Lid!' onder het hoofdmenu.
 +
 +
'''Merchandising:'''
 +
Om het feest nog mooier aan te kleden is er een ruim assortiment aan Oeteldonkse merchandising beschikbaar. Een van de voornaamste is toch wel het jaarschildje, dat i.s.m. het XIe Ministerie Oeteldonk Creatief wordt ontwikkeld. Vele Oeteldonkers naaien dit schildje elk jaar weer op hun kiel. Het eerste jaarschildje dateert alweer uit 1964. Elk jaar worden de jaarschildjes rondom het thema ontworpen. In het Carnavalsseizoen zijn de schildjes verkrijgbaar bij het Secretariaat en diverse verkooppunten in de stad. Buiten het seizoen zijn ze ook altijd verkrijgbaar bij het Oeteldonks Gemintemuzejum.

Versie van 2 mrt 2009 om 14:00

Werk in uitvoering.jpg   Verbetering van deze pagina gevraagd!   Logo oetelpedia 155.jpg

Iemand heeft een start gemaakt met deze pagina over Ministerie van Fondsenwerving, maar de pagina is nog niet compleet. Help mee dit artikel te verbeteren!

(Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig verbeterd en aangepast is, dat het binnen Oetelpedia past.)


Ministerie van Fondsenwerving

Minister: Ton Vugs

Omdat het Carnavalsfeest een hoop geld naar buiten laat stromen, is het uiteraard van groot belang dat er ook geld binnenstroomt om het e.e.a. weer in balans te brengen. Het Ministerie van Fondsenwerving, dat pas in 2000 in het leven is geroepen, coördineert de fondsenwerving binnen de OC. Grofweg kunnen de fondsen cq. bronnen van inkomsten in twee categorieën verdeeld worden:


Sponsoring: Door bedrijven: Bedrijven kunnen hun financiële steentje bijdragen door sponsor te worden. Afhankelijk van de hoogte van de financiële bijdrage krijgen bedrijven dan de titel ‘Hofleverancier’ of ‘Ordenaoris’. De titel ‘Ordenaoris’ wordt, tevens afhankelijk van de hoogte van de financiële bijdrage, nog verder opgesplitst in ‘Gouden Ordenaoris’, ‘Zilveren Ordenaoris’ en ‘Bronzen Ordenaoris’. Uitgebreide informatie kan gevonden worden onder ‘Veur 't bedrijfsleven’ in het hoofdmenu


Door particulieren: Ook de gewone burger kan een steentje bijdragen door lid te worden van de Oeteldonksche Club. Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen: afhankelijk van het soort lidmaatschap krijgt men het predikaat ‘Klein boer/Klein durske’ (voor minderjarigen), Boer/Durske, Hereboer/Landvrouwe, Moeraspachter of Grootpronker. Uiteraard brengt dit, afhankelijk van het predikaat, verschillende voordelen cq. privileges met zich mee. Kijk voor meer informatie op 'Word Lid!' onder het hoofdmenu.

Merchandising: Om het feest nog mooier aan te kleden is er een ruim assortiment aan Oeteldonkse merchandising beschikbaar. Een van de voornaamste is toch wel het jaarschildje, dat i.s.m. het XIe Ministerie Oeteldonk Creatief wordt ontwikkeld. Vele Oeteldonkers naaien dit schildje elk jaar weer op hun kiel. Het eerste jaarschildje dateert alweer uit 1964. Elk jaar worden de jaarschildjes rondom het thema ontworpen. In het Carnavalsseizoen zijn de schildjes verkrijgbaar bij het Secretariaat en diverse verkooppunten in de stad. Buiten het seizoen zijn ze ook altijd verkrijgbaar bij het Oeteldonks Gemintemuzejum.