De Dansmaries

Uit Oetelpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
De Dansmaries tijdens hun act
Foto copyright Peter van Gogh

Dansmari's

  • Opgericht: RKDV Sint Hendrien afdeling Dansmari's zoals het clubje officieel heet is in 2003 opgericht. Er gingen geruchten door Oeteldonk dat mannen zich aan het groeperen waren om een Dansmari vereniging op te richten. En na 10 jaar alleen door Oeteldonk te hebben gelopen heeft Jesse van den Berg het 11e jaar een club om zich verzameld om op te treden bij de Opera La madeira.

De huidige samenstelling van dit illustere gezelschap is als volgt Hans Tervoort, Rob Tervoort, Martijn Thijssen, Rens den Otter, Ruud “Gebakje” van Rosmalen, Jan Rijnaarts, Sjef Bombeeck, Steye van Eekert, Jeroen van de Wiel, Maarten Guffens, Daan Reekers en Jan Hein Heijmans. De Dansleraar die het inmiddels zeer bekende dansje bedacht en met bloed, zweet en tranen heeft hij het dansje er strak in gekregen bij de Dansmari's. Ernst van Rosmalen is de Piccolo van het gezelschap, hij is de steun en toeverlaat van de Dansmari's, zonder hem zou het maar een rommelig zooitje zijn.


  • Evenementen: jaarlijks lopen de Dansmari's mee in de intocht, in 2006 deden zij mee met het Kwèkfestijn en kregen meteen de aanmoedigingsprijs! Tijdens het bezoek van de koningin in 2007 danste de Dansmari's voor het koninklijk gezelschap. Zelf organiseerde ze in 2008 Project Fatwalk.Uitslagen Kwèkfestijn

De Dansmaries
Jaar (editie)
Plaats
Finale
Titel liedBijzondere prijzen
2006 (48e)
22
-
Au!Aanmoediging
Winnaar:
Finalist:
Joker:
Deelnames: 1 deelnames Kwèkfestijn, eerste maal in 2006, de laatste maal in 2006

Deze tabel is op 26 Feb 18:23 uit Oetelbase opgehaald. Met dank aan Karel de Rooij voor aanleveren gegevens.
Deze info kunt u niet wijzigen, mail met info@oetelpedia.nl voor aanvullingen.

De Dansmaries


Externe links